Gép, utánfutó, autómentő, mobilkerítés, és állvány kölcsönző.
Gép-, és szerszámáruház
Wieszt Rent
Wieszt Since 1990

Parkettacsiszoló


A parkettacsiszoló egy speciális gép, amelyet a parketta és más keményfa padlófelületek csiszolására használnak. A parkettacsiszolóval lehetőség van a régi, kopott, karcolt vagy egyenetlen parketta felületének eltávolítására, valamint a sima és egyenletes felület előállítására. A parkettacsiszolók általában következő részekből állnak:

1. Motor: A parkettacsiszoló motorja hajtja a csiszolókorongokat. Általában erős és nagy teljesítményű motorokat használnak, hogy hatékonyan és eredményesen tudjanak dolgozni.

2. Csiszolókorongok: A parkettacsiszolóhoz speciális csiszolókorongokat használnak, amelyek különböző csiszolási fokozatokkal és szemcseméretekkel rendelkeznek. A grobbszemcsés korongokat a régi felületek csiszolásához, míg a finomszemcsés korongokat a sima és finom felület eléréséhez használják.

3. Porzsák vagy porszívó csatlakozó: A parkettacsiszolóhoz általában porzsákot vagy porszívó csatlakozót kapcsolnak, hogy a csiszolás során keletkező port és forgácsot összegyűjtsék. Ez segít a tisztább és egészségesebb munkakörnyezet kialakításában.

A parkettacsiszoló használata a következő lépésekből áll:

1. Előkészítés: Takard le a szobában lévő tárgyakat, és távolítsd el a bútorokat, hogy ne akadályozzák a csiszolást. Ellenőrizd a parketta állapotát, és ha szükséges, végezz előkészítő munkálatokat, például a sérült részek javítását vagy a szükséges simításokat.

2. Grobbszemcsés csiszolás: Kezdd a grobbszemcsés csiszolással, hogy eltávolítsd a régi bevonatot és a kopott felületet. A grobbszemcsés csiszolókorongokat használd a parkettacsiszolóval, és egyenletesen haladj a padlón. Ügyelj arra, hogy ne hagyj ki semmilyen részt, és elérj egyenletes és sima felületet.

3. Finomszemcsés csiszolás: A grobbszemcsés csiszolás után folytasd a finomszemcsés csiszolással. Ezzel a lépéssel elt

ávolíthatod a grobbszemcsés csiszolás során kialakult karcolásokat és egyenetlenségeket. Használj finomszemcsés csiszolókorongot, és győződj meg arról, hogy egyenletesen haladsz a padlón.

4. Tisztítás: A csiszolás befejezése után távolítsd el a keletkező port és forgácsot. Használhatsz porzsákot vagy csatlakoztathatsz egy porszívót a parkettacsiszolóhoz a tisztább munkakörnyezet érdekében.

Fontos, hogy megfelelően és biztonságosan használd a parkettacsiszolót. Viselj védőszemüveget, védőmaszkot és védőkesztyűt a szem- és légzőszervi sérülések megelőzése érdekében. Győződj meg arról, hogy a parkettacsiszoló megfelelően van beállítva, és pontosan vezesd a munkadarabon. Ügyelj a csiszolókorongok állapotára és cseréld ki őket, ha szükséges.

    Wieszt Rent kölcsönzési árak

    Áraink az ÁFÁt nem tartalmazzák!