Gép, utánfutó, autómentő, mobilkerítés, és állvány kölcsönző.
Gép-, és szerszámáruház
Wieszt Rent
Wieszt Since 1990

Vizesvágók


A vizesvágó egy speciális szerszám, amelyet vízzel hajtanak meg, hogy vágást vagy vágásokat végezzenek különböző anyagokon. A víz hűtőfunkciót lát el, csökkentve a vágás közben keletkező hőt és a por kibocsátását, ami javítja a vágás pontosságát és a szerszám élettartamát. A vizesvágók leggyakrabban kövek, csempék, kerámia anyagok és egyéb hasonló anyagok vágására használják.

A vizesvágók két fő típusa létezik:

1. Vízzel hajtott vágók: Ezek a szerszámok általában elektromos meghajtással rendelkeznek, és vízzel vannak ellátva egy tartályból vagy központi vízforrásból. A víz egy permetezőrendszeren keresztül áramlik a vágóélhez, hogy hűtse és nedvesítse a vágási területet.

2. Víz alatt működő vágók: Ezek a szerszámok teljesen víz alatt működnek, és a vágási folyamat közben merítik a vágandó anyagot a vízbe. Ezek általában ipari környezetekben használt nagyobb méretű gépek, amelyeket például nagy csempe- vagy kőlapok vágására alkalmaznak.

A vizesvágók használatakor fontos figyelni a következőkre:

1. Biztonsági felszerelés: Viselj védőszemüveget, védőmaszkot és védőkesztyűt a személyes biztonságod érdekében.

2. Vízellátás: Ellenőrizd, hogy a szerszám megfelelően ellátva van-e vízzel. Gondoskodj arról, hogy a víz folyamatosan áramoljon a vágási területre a hatékony hűtés érdekében.

3. Pontos vágás: Ügyelj arra, hogy a vágások egyenesek és precízek legyenek. Használj vízszintet vagy más mérőeszközt, hogy biztosítsd a pontos vágásokat.

4. Karbantartás: Tartsd tisztán és rendben a vizesvágót. Tisztítsd meg a vízpermetező rendszert, és gondoskodj a megfelelő vízellátásról. Cseréld ki időben a vágóéleket vagy tárcsákat, hogy a szerszám hatékonyan működjön.

Fontos megjegyezni, hogy a vizesvágók használatakor mindig kövesd a gyártó által biztosított utasításokat és biztonsági előírásokat. A szerszámok működésének és karbantartásának részletei számos tényezőtől függhetnek, például a konkrét típustól és mérettől, ezért fontos a gyártó utasításainak betartása.

    Wieszt Rent kölcsönzési árak

    Áraink az ÁFÁt nem tartalmazzák!