Gép, utánfutó, autómentő, mobilkerítés, és állvány kölcsönző.
Gép-, és szerszámáruház
Wieszt Kft.
Wieszt Since 1990

Szélcsiszoló


A szélcsiszoló (vagy más néven sarokcsiszoló) egy elektromos szerszám, amelyet fém, kő, csempe és egyéb anyagok megmunkálására használnak. A szélcsiszoló egy kis méretű, kézben tartható eszköz, amelynek központi eleme egy forgó tárcsa vagy korong.

A szélcsiszoló általában az alábbi részekből áll:

1. Motor: A szélcsiszolóban található motor hajtja a tárcsát. A motor általában erős és nagy teljesítményű, hogy hatékonyan megmunkálja az anyagot.

2. Tárcsa: A szélcsiszolóban különböző tárcsák használhatók az anyagok megmunkálására. Például vágótárcsa, csiszolótárcsa, polírozótárcsa, fémvágó tárcsa stb. A tárcsa anyaga és mérete függ az adott feladattól és anyagtól.

3. Védőburkolat: A szélcsiszoló rendelkezik egy védőburkolattal, amely megvédi a felhasználót a tárcsa forgó részeitől. A védőburkolat használata fontos a biztonságos munkavégzés érdekében.

4. Kapcsolók és fogantyúk: A szélcsiszoló rendelkezik kapcsolókkal, amelyekkel be- és kikapcsolható a szerszám, valamint a sebesség is szabályozható. A fogantyúk és markolatok pedig kényelmes fogást és irányítást biztosítanak a munkavégzés során.

A szélcsiszoló használata a következő lépésekből áll:

1. Védőfelszerelés: Viselj megfelelő védőfelszerelést, például védőszemüveget, védőmaszkot, védőkesztyűt és hallásvédőt, hogy megóvd magad a sérülésektől és káros hatásoktól.

2. Tárcsa kiválasztása és felszerelése: Válassz ki megfelelő tárcsát a munkafeladatnak megfelelően. Felszerelés előtt győződj meg róla, hogy a szerszám kikapcsolt állapotban van és a tárcsa megfelelően van rögzítve.

3. Munkadarab rögzítése: Rögzítsd megfelelően a munkadarabot, hogy stabilan és biztonságosan legyen elhelyezve a munkafelületen.

4. Munkavégzés: Kapcsold be a szélcsiszolót, majd vigyázz, hogy a tárcsa a megfelelő irányban forogjon. Vigyázz a munkadarabra és haladj lassan, egyenletesen, hogy elkerüld a túlzott anyageltávolítást vagy az anyag túlzott melegítését.

5. Biztonság és tisztítás: Használat után kapcsold ki a szélcsiszolót, és várj, amíg a tárcsa teljesen leáll. Távolítsd el a szerszámot a munkafelületről, majd tisztítsd meg a szélcsiszolót a keletkező portól és forgácsoktól.

Fontos, hogy mindig tartsd be a gyártó által ajánlott biztonsági és használati utasításokat, valamint ügyelj a megfelelő védőfelszerelés viselésére.

    Wieszt Kft. kölcsönzési árak

    Áraink az ÁFÁt nem tartalmazzák!