Gép, utánfutó, autómentő, mobilkerítés, és állvány kölcsönző.
Gép-, és szerszámáruház
Wieszt Rent
Wieszt Since 1990

Csőtechnika-fagyasztás

Kérjük válasszon az alábbi lehetőségek közül:

A csőtechnika során a csővezetékek kialakításával, javításával és karbantartásával foglalkoznak. Az egyik módszer a csőtechnikai munkák során a fagyasztás. Itt van néhány információ a csőtechnikában alkalmazott fagyasztásról:

A fagyasztás technikáját általában akkor alkalmazzák, ha egy csővezetéket vagy csatlakozót kell javítani, cserélni vagy elzárni, de nincs lehetőség a víz vagy más folyadék lezárására vagy ürítésére. A fagyasztás lehetővé teszi a csővezeték szakaszának fagyasztását, hogy a víz benne megfagyjon, és ezáltal elzárja a víz áramlását a javítás vagy cseremunka idejére.

A fagyasztás folyamata általában a következő lépéseket tartalmazza:

1. A fagyasztó berendezés előkészítése: Speciális fagyasztó berendezéseket használnak, amelyek hideg közeget hoznak létre a csővezetékben. Ez lehet hideg levegő vagy folyékony nitrogén. A fagyasztó berendezéseket a csővezeték körül helyezik el, hogy lehűtsék a kívánt szakaszt.

2. Hűtési folyamat: A fagyasztó berendezés megkezdi a hideg közeget a csővezeték köré bocsátani, amely lassan lehűti a víztartalmat a csőben. Az időtartam, ameddig a víz megfagy, függ a csőmérettől, a hőmérséklettől és más tényezőktől.

3. Víz lezárása: Amikor a víz megfagyott a csőben, a csővezeték lezárására vagy a csatlakozó leválasztására kerül sor, amelyet el kell végezni. Ez lehetővé teszi a szükséges munka elvégzését a csővezetéken, például csatlakozók cseréjét vagy javítását.

4. Vízengedés és feloldás: Miután a munka befejeződött, a fagyasztó berendezéseket eltávolítják, és a csővezeték visszamelegszik. Ezután a víz engedése és a fagyott terület felolvasztása következik, hogy visszaállítsa a normális vízáramlást a csőben.