Gép, utánfutó, autómentő, mobilkerítés, és állvány kölcsönző.
Gép-, és szerszámáruház
Wieszt Rent
Wieszt Since 1990

Menetmetsző


A menetmetsző egy olyan eszköz, amelyet menetek készítésére használnak a csavarokhoz, csővekhez vagy más menetes kötésekhez. A menetmetsző segítségével belső vagy külső meneteket lehet vágni a munkadarabokba, lehetővé téve a csavarok vagy csatlakozók becsavarását vagy felcsavarozását.

A menetmetszők általában különféle méretű és típusú meneteket vágnak, például metrikus meneteket (M), angol meneteket (UNC, UNF), csőmeneteket vagy speciális meneteket. A menetmetszők általában egy háromszög alakú vágóéllel rendelkeznek, amely az anyagot kivájja a menet alakjának megfelelően.

A menetmetszők használata során figyelembe kell venni a következő lépéseket:

1. Anyag előkészítése: Rögzítsd szilárdan a munkadarabot, hogy megakadályozd a mozgását a metszés során. Ha belső menetet vágasz, a megfelelő furatot kell készíteni az anyagban, amely megegyezik a menetmetsző méretével.

2. Kenőanyag használata: Használj megfelelő kenőanyagot a menetmetszőre és a munkadarabra, hogy megkönnyítsd a vágási folyamatot és megóvd az eszközt az elhasználódástól.

3. Menetmetsző pozícionálása: Helyezd a menetmetszőt a munkadarabra úgy, hogy a vágóél megfelelően illeszkedjen a menethez. A menetmetszőt merőlegesen kell tartani a munkadarabhoz képest.

4. Vágás elvégzése: Kezdd el a menetmetsző forgatását és nyomd meg a munkadarab felé. Fontos egyenletes nyomást és forgást alkalmazni, hogy a menetmetsző simán vágja az anyagot. Ha belső menetet vágsz, időnként fordítsd ki a menetmetszőt, hogy eltávolítsd a kivágott forgácsokat és megakadályozd a menet eldugulását.

5. Tisztítás és ellenőrzés: Miután befejezted a menetmetszést, távolítsd el az esetleges forgácsokat vagy maradványokat a munkadarabról. Ellenőrizd a menetet, hogy bizonyosodj meg arról, hogy megfelelő méretű és alakú.

    Wieszt Rent kölcsönzési árak

    Áraink az ÁFÁt nem tartalmazzák!